Dé opvangplaats voor uw dierbaarste bezit in de Bollenstreek

 

 

Mijn naam is Patricia Balk (1968) en ik woon in Noordwijkerhout. Ik bied gastouderopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar op een gunstige locatie gelegen aan de N443, die gemakkelijk te bereiken is met voldoende parkeergelegenheid. 

Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam als gastouder en per 8 maart 2011 ben ik een zelfstandige gastouderopvang gestart genaamd: 

ENGELTJES EN BENGELTJES. 

De kinderen ontwikkelen zich in een kleinschalige, huiselijke omgeving met een aparte binnenruimte en een grote, afgezette buitenruimte. Kinderen kunnen hier onbezorgd met elkaar spelen en van elkaar leren. De opvangruimte en mijn handelen worden jaarlijks gecontroleerd door het gastouderbureau. Mijn locatie is goedgekeurd door de GGD en ik voldoe aan de wettelijke eisen. 

Op speelse manier worden kinderen in hun ontwikkeling gestimuleerd door het aanbieden van activiteiten. Doordat ik werk met pictogrammen weten de kinderen het dagritme, wat structuur en duidelijkheid aan ze biedt. Daardoor creëer ik rust in de groep. We zijn veel buiten en leren en ervaren daar veel over de seizoenen. Zon, wind, regen of sneeuw, ik heb voor alle weerstypes buitenkleding dus we gaan altijd naar buiten.

Jaarlijks krijgen de ouders een portret van hun kinderen. Dit portret is het kindvolgsysteem ZiKo-Vo. Met dit portret wordt het kind gericht geobserveerd en geeft dit een beeld hoe het kind zich voelt (welbevinden) en hoe geboeid het bezig is (betrokkenheid). Zou er iets opvallen, dan kunnen de ouders en ik dat sneller signaleren en bespreken. Zo hou ik het onderling contact laagdrempelig. Vraagouders worden maandelijks d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de activiteiten en nieuwtjes vanuit de gastouderopvang. Tevens krijgen de vraagouders iedere week foto's van hun kind(eren), zodat zij weten hoe de opvang die week is verlopen. Foto's die ik op mijn website of via social media (mijn zakelijke FB pagina) plaats zijn vanwege privacy redenen niet herkenbaar.