Dé opvangplaats voor uw dierbaarste bezit in de Bollenstreek

 

 

Mijn naam is Patricia Balk (1968) en ik woon in Noordwijkerhout. Ik bied professionele kinderopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar in een natuurRIJKE omgeving. Ik woon op een gunstige locatie gelegen aan de N443 met voldoende parkeergelegenheid. 

 

Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam als gastouder en per 8 maart 2011 ben ik een zelfstandige kinderopvang gestart genaamd: 

ENGELTJES EN BENGELTJES. 

De opvangruimte en mijn handelen worden jaarlijks gecontroleerd door het gastouderbureau. Mijn locatie is goedgekeurd door de GGD en ik voldoe aan de wettelijke eisen. 

Op speelse manier worden kinderen in hun ontwikkeling gestimuleerd door het zoveel mogelijk zelf te laten ervaren en dit kan je, naar mijn mening, zoveel mogelijk buiten in de frisse lucht doen. We zijn daarom veel buiten waar we al spelend leren, ontdekken, ervaren, buitenavonturen beleven, opladen en ontladen, het mooie over de seizoenen meemaken en waar we een goede weerstand opbouwen. Of het nu regent of niet, ik heb voor alle weertypes buitenkleding, onze kleding wordt aangepast aan het weer om zolang en zoveel mogelijk buiten te zijn. Mijn visie is dat kinderen door zoveel mogelijk zichzelf te mogen zijn en zoveel mogelijk (buiten) te spelen, verbindingen leggen voor hun latere leven. Ik wil kinderen leren om te gaan met de natuur en dicht bij de natuur te staan want daar begint de oorsprong. Zo helpen ze mee buitenspeelgoed schoonmaken, zaaien, oogsten, bollen planten, bloemen plukken, kippen voeren en verschonen en leren ze zo spelenderwijs zelfredzaamheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid opbouwen. Kinderen "moeten" tegenwoordig al zoveel. In eigen tempo leren kinderen het beste, omdat ze het dan zelf beleven en ervaren. En wat een voorrecht om dit dan ook nog eens buiten in de frisse lucht te kunnen opdoen! 

Jaarlijks krijgen de ouders een portret van hun kinderen. Dit portret is het kindvolgsysteem ZiKo-Vo. Met dit portret wordt het kind gericht geobserveerd en geeft dit een beeld hoe het kind zich voelt (welbevinden) en hoe geboeid het bezig is (betrokkenheid). Zou er iets opvallen, dan kunnen de ouders en ik dat sneller signaleren en bespreken. Zo hou ik het onderling contact laagdrempelig. Vraagouders worden maandelijks d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de activiteiten en nieuwtjes. Tevens krijgen de vraagouders iedere week foto's van hun kind(eren), zodat zij weten hoe de opvang die week is verlopen. Foto's die ik op mijn website of via social media (mijn zakelijke FB pagina) plaats zijn vanwege privacy redenen niet herkenbaar.